dimarts, 27 de desembre del 2011

Exposicions: Projectes telemàtics cooperatius

Al llarg de l'assignatura d'UDTIC, per grups, hem hagut d'elaborar un treball relacionat amb l'aplicació de les TIC als centres educatius. Cada grup va escollir un tema diferent i s'ha hagut de dur a terme una recerca d'informació, la selecció d'aquesta segons el grau d'importància que se li donava, i així anar donant forma a un treball que finalment s'havia d'exposar davant de tota la classe.
La manera d'exposar-lo, però, no havia de ser expositiva sinó que cada grup, podia introduir una part teòrica al principi per deixar entreveure en què consistia el treball i la resta s'havia de dur a terme de manera didàctica fent participar els companys.

Pel que fa al nostre treball girava entorn els projectes telemàtics cooperatius i vam pensar que dividiriem la sessió en tres parts. Com que disposàvem d'una sessió d'una hora vam pensar que els primers 15 minuts introduiriem el tema i ensenyariem un projecte als nostres companys perquè veiessin com funcionava. Seguidament, els següents 15 minuts els passariem un qüestionari amb preguntes sobre un altre projecte de la xarxa i ells haurien de repondre-les, de manera que així sabiem quin grau de comprensió havia tingut la nostra presentació. Com a part final i més pràctica vam decidir que els últims 30 minuts els dedicariem a simular l'elaboració d'un projecte telemàtic a l'aula.
Dividiriem l'aula en quatre grups, cada grup representaria una escola.
A través d'un correu electrònic vam motivar als companys a realitzar un àlbum de fotos de les diverses etapes de la història, així que van haver de posar-se en contacte, escollir qui feia cada etapa i completar la presentació entre tots.

El cert és que vam tenir una sèrie de problemes amb la connexió a internet, la compatibilitat dels formats de les fotografies, ens va mancar temps, tot i aixó penso que la sessió va anar prou bé. Els companys van gaudir-la molt, molta gent ens ha dit que els ha agradat molt i que realment han viscut i s'han adonat de la importància que té el treball col·laboratiu en àmbits com aquest, el compromís i la participació són essencials ja que si un grup hagués fallat el resultat final no estaria complet. També la manera dinàmica de treballar és un atractiu i un alicient per als infants ja que aprenen de manera lúdica i diverstida, sense adonar-se'n i aixó afavoreix a la millora de l'aprenentatge i fa ques aquest sigui significatiu.

Aquesta és la presentació final elaborada entre tots, espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada