dimecres, 16 de desembre del 2009

Exposicions de Territori.

Avui hem finalitzat les exposicions de territori.
La pràctica consistia en escollir un tema que tingués relació amb el territori, des d'una explicació de la teva ciutat, fins a l'apropament a un centre social. La finalitat de l'activitat no era el tema escollit en sí, sinó que el que interessava i els objectius proposats eren la contextualització de la informació, el fet de saber escollir què era el més important i destacable i saber-ho estructurar de manera que l'exposició no durés més de 6 minuts (amb un minut més de marge).
Hi ha hagut exposicions de tot tipus, els meus companys han parlat de festes populars, ens han acostat al seu poble o ciutat i ens han explicat diverses situacions socials, entre d'altres.
Els que fèiem d'oients durant les exposicions teniem una graella per anar destacant els aspectes positius i negatius de cada exposició i finalment posar-hi la nota que crèiem més adient.

La nostra exposició duia per títol "Sabadell: Abans i ara", i es tractava d'una presentació de la nostra ciutat.



Com podeu observar vem crear una presentació de Power Point per acompanyar la nostra exposició, però vem intentar no posar-hi gairebé text ja que entre els nervis i la inseguretat sempre tendeixes a llegir les diapositives i sabem que aquestes eines només han de servir de suport. Així doncs vem buscar tot d'imatges de la ciutat i un cop destriades i col·locades a la presentació vem posar el poc text que necessitàvem.
Penso que va ser una presentació bastant dinàmica i entretinguda, el públic mostrava interès durant i després de la presentació, ja que alguns companys ens van dir que vindrien a fer-nos una visita a Sabadell, si nosaltres fèiem de guies turístiques, evidentment.
Penso que vem saber controlar els nervis, parlavem amb un to de veu adequat i gesticulavem amb naturalitat. Ens vem excedir una mica del temps perquè com a sorpresa final duiem un poema de Pere Quart anomenat "Els Sabadellencs parlen", i diu així:

ELS SABADELLENCS PARLEN

- Què dius?
- Que a Sabadell
ens ha caigut la grossa!
- Manoi quin desgavell!
- Redéu, quina destrossa!

- Porquets farcits, capons!
- Xampany francès a tines!
- "Mercedes" i "Taurons"!
- I orgies clandestines!

- Cinc-cents agraciats!
L'òspica, quina xamba!
- Tenim cops amagats!
- Farem una altra Rambla!

- I els de Terrassa, què?
- Perdran fins els principis
i no voldran saber
res d'unir municipis.

També el futbol ha pres
colors amb nova ufana:
el blau: cel del Vallès,
el blanc: rodets de llana.

Però els de Sabadell
mai no hem volgut fer el tifa:
que som de bona pell
amb rifa i sense rifa!

- Primer "centre llaner
de totes les Espanyes"!
És així... què hi vols fer?
La sort tampoc no té,
com el negoci, entranyes!

Joan Oliver, "Pere Quart"
Antologia poètica.

M'agradaria felicitar també a la resta de companys ja que totes les exposicions han estat interessants i entretingudes. Tots tenim coses a millorar, és evident, però crec que tothom s'ha esforçat molt i que, realment, ha valgut la pena aquest esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada